Alakerta alkoi vihdoin saamaan tapettia. Olin leikannut sivuille ikkunat ja.. huone josta piti tulla keittiö, siitä tulikin nyt ruokailutila ja sen viereen laajennan ja teen keittiön! Suunnitelmant tuntuvat muuttuvan nyt jatkuvasti :D

Casa de Amorin isäntäväki oli erittäin tyytyväinen lopputulokseen. Tässä hieman tapetoinnin vaiheita.

Tapetiksi olin valinnut aivan tavallista vaaleanpunaista paperia. Ehkä kartonki olisi soveltunut paremmin, että ei aaltopahvin "muodot" paistaisi läpi mutta kun on kiire!! :> Tästä oppineena ostin vaaleanpunaista kartonkia jatkoa ajatellen. Seinien tapetointi oli mukavaa, käytin puikkoliimaa ettei paperi alkaisi kosteuden takia kupruilemaan. Tämä näytti jo kivalta, mutta ruokailuhuoneen tapetti tarvitsi vielä pientä muutosta..

Olin aikaisemmin ostanut nättiä ja suhteellisen pienikuvioista lautasliinaa (nessua ihan). Otettuani sen ylimmän ja kuvioidun/värjätyn kerroksen pois ja liimattuani sen VAROVASTI vaaleanpunaiselle taustalle, sain unelmatapetit nukketaloon.

Ai niin.. Varovasti? Tuskanhiki tuli. Liimaiset sormet ja ohut nessu eivät sovi yhteen! Kömmellyksistä huolimatta ruokasalin seinät näyttävät nyt hyvältä. Todella hyvältä. Isäntäväki nyökytteli minulle tyytyväisenä ja heillä on nyt varmaan isompia odotuksia vielä.. Noh, sehän ei haittaa. Seinien jälkeen oli lattian sovitusta, tännehän ei mitään puulattiaa tule vaan ihan kokolattia mattoa vähintään. Olin pyöritellyt tovin eri vaihtoehtojen parissa ja päädyin tavalliseen paperiin jossa kontaktimuovi päällä.

Se kiiltää nätisti, mikä antaa romanttisen klassiselle seinälle mukavan vastapainon. Piti testata ihan huonekalujen kanssa, että paljonko se kiiltää! Sen pitääkin kiiltää, näin oli herrasväki toivonut ja minähän sen toteutan. Seinät joka tapauksessa ovat aivan mahtavat. Ja lattia. Ja koko projekti vaan paranee mitä enemmän sitä tekee. Huonekalujen tekeminen ei kauheasti ollut innostanut, vaan tapetointia, rakennusta.. Se on nyt IN. Tänne tulevat vielä valkoiset listat peittämään nurkista nauravat paikat ja oikeastaan kaikki nuo reunat. Oli maali loppunut kesken! Vielä kuvia loppusilauksesta, eli alakerran tapetointi ja lattioiden laitto on viety päätökseen, vihdoin.

Eteinen sai vanhasta kansiosta laminaattia muistuttavan kokolattiamaton tms.. Se on ehkä hieman liian tumma ja vanhoillonen, mutta modernit kalusteet toivottavasti korjaavat asian myöhemmin. Katto, eli toisen kerroksen lattialevy.. Sen kanssa meni mönkään heti alkumetreillä. Kangas ei suostunut yhteistyöhön ja olin sen lisäksi liimannut väärän puolen, erikeepperillä. Tietäähän sen miten märkää se on.. Lattia oli aivan lötkö hetken aikaa! Harmi että siitä nolostuksesta ei tullut kuvaa otettua, mutta nyt se on ihan OK, saisi jotain jännää pintaa saada päälle, ehkä. Ja tarkoitan alakerran katto puolta. Katsoo nyt. Seuraavaksi syöksyn keittöön ja yläkertaan!