Hyvä tapa saada nättiä tapettia on yhdistää värillinen paperi ja lautasliinan kuvioitu kerros. Tällä tavalla tapetista tulee mattapintainen ja aidon oloinen, sekä sen ulkonäköä ajatellen mahdollisuuksia on yhtä paljon kuin on värejä ja kuvioita mitä yhdistää!

Ensin valitaan sopivan kuvioinen ja värinen lautasliina. Siitä otetaan ylin kerros, usein on tarpeen leikata reunat pois jotka ovat kohokuvioiset ja hankala liimata sileäksi. Tarvitset lisäksi tavallista puikkoliimaa ja yksivärisen kartongin. Tässä olin tehnyt suokailusaliin tapetin, jossa pohjalla vaaleanpunainen paperi.

Laita liimaa koko paperin/seinän pinnalle. Sen jälkeen asetat varovasti valitsemasi nessun kuviokerroksen ja käyt sen läpi sormin, että se varmasti kiinnittyy. Pakosta jää ryppyjä, mutta se antaa vain enemmän tapettivaikutelmaa.

Leikkaa ylijäämät pois liiman kuivuttua. Ei kannata käyttää erikeepperiä tms liimaa, joka on todella märkää. Mahdollisuuksia on vaikka kuinka! Mitä saisi vihreästä taustasta ja keltaisesta nessusta? Entä punainen nessu ja oranssi tausta? Kokeilemalla se selviää. Ja nättiä tulee :)

Ja näin, ihanat tapetit ovat nyt valmiit!